DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ…

Bu Gurur Hepimizin…
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ…
Ülkemizin ilk pilotu ve 1 numaralı Lisans sahibi Feza Evrensev’in Türkiye semalarında ilk uçuşu gerçekleştirdiği 26 Nisan, son 15 yıldır Türkiye Pilotlar Günü olarak kutlanmakta idi. 2013 yılı IFALPA Olağan Kongresinde yaptığımız teklifin uygun görülmesi sonucu 2014 yılından itibaren küresel düzeyde Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanılmaya başlanacaktır.
Dünya Pilotlar Günü, bu yıl ilk kez  öneri sahibi ülke sıfatı ile TALPA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da kutlanacaktır. ilk kutlamanın geniş kapsamlı bir biçimde yapılması, hem öneri sahibi derneğin bir sorumluluğu hem de ülkemiz konukseverliğinin bir göstergesi olarak büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz ve Sivil havacılığımızın da tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz sözkonusu organizasyona tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.
26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ ETKİNLİK TAKVİMİ
25 Nisan 2014 Cuma
Uluslararası Pilotlar Çalıştayı
Ataköy Sheraton Hotel’de 2 oturum halinde düzenlenecek Çalıştayda, gerek IFALPA ve gerekse ECA Yöneticilerinin yanısıra TALPA yöneticileri ve konuların uzmanları sunum yapacak, her oturumun sonunda 1 saatlik soru-cevap bölümü yer alacaktır. Sabah oturumunda(10:00-12:30) Uçuş görev ve Dinlenme süreleri ve pilot yorgunluğu konusu tartışılacak, öğleden sonraki oturumda (14:00-17:00) ise, pilot ve uçak kaçırma bağlamında pilotların hukuki güvenliği konusu ele alınacaktır.
26 Nisan 2014 Cumartesi
Sabah saat 10.00’da TALPA Yönetiminin Taksim Atatürk anıtına çelenk koymasını müteakip Saat 19.00-24:00 saatleri arasında İstanbul Ataköy Sheraton Otelinde Dünya Pilotlar Günü Balosu gerçekleştirilecektir.
27 Nisan 2014 Pazar
Saat 12.00’de Hezarfen Havaalanında havacılık etkinlikleri ve Solotürk gösteri uçuşu icra edilecek, konuklara açık havada piknik düzeninde ikramda bulunulacaktır.
Etkinliklere tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımız davetlidir.
26 Nisan Cumartesi akşamı yapılacak Dünya Pilotlar Günü Balosuna katılmalk isteyenler, davetiyelerini 18 Nisan Cuma akşamına kadar Dernek Merkezimizden temin edebileceklerdir. Balo için TALPA’nın asli ve emekli üyelerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup, Geçici(Fahri) üyelerimiz 100.-TL, üye olmayan meslektaşlarımız ise 150.-TL karşılığında davetiyelerini alabileceklerdir.