THY Eğitim Borçları Çalıştayı

Türk Hava Yollarındaki pilotların Eğitim Borçları konusunun ele alındığı toplantı 14 Ocak 2022 tarihinde 10:00-13:00 saatleri arasında İstanbul Havalimanı ekip terminali konferans salonunda yapılmıştır. TALPA koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya TALPA başkanı Kpt. Plt. H. Murat Ersoy, THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Kpt. Plt. Baran Gülbaran, Türk Hava Yolları Akademi mezunu ve eğitim borcu olan toplam 70 II. Pilot katılmıştır.

Toplantıda, Türk Hava Yolları ve akademi mezunu pilotlar tarafından sunulan geri ödeme modelleri üzerinde karşılıklı değerlendirmeler yapılmıştır. Görüşülen geri ödeme modelleri Türk Hava Yollarınca değerlendirmeye alınacak ve tekrar toplantı planlanacaktır.

Konu ile ilgili THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Kpt. Plt. Baran Gülbaran başkanlığında bir çalışma grubu oluşturulmuş ve eğitim borçları için birden fazla geri ödeme yönteminin oluşturulacağı bir model üzerinde çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Başlatılan bu sürecin kısa zamanda tüm meslektaşlarımız tarafından kabul görecek ödeme yöntemleriyle çözüme ulaşmasını dileriz.