1 Mont 1 Bot ile bir el de sen uzat

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimiz, havacılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından Tüm Sivil Havacılar Derneği (TÜSHAD), Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) ve Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi başlatmıştır. Proje kapsamında 21 ilde 2100 çocuğa bir çift bot ve bir mont hediye edilecek, bunun yanısıra havacılık alanındaki meslekleri (pilot, kabin memuru, uçak teknisyenliği vb.) öğrencilere tanıtmak, havacılık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek, gelişen havacılık sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine destek olmak amaçlarına da katkı sunulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı varılan mutabakat çerçevesinde her bölgeden 3 il belirlenmiş olup projeye dahil olacak okullar ile hediyelerin sunulacağı başarılı ve yardıma muhtaç öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenecektir.

Proje kapsamında hediyelerin verileceği okullarda seminerler düzenlenecek ve pilot, kabin memuru ve teknisyenler gerek havacılık ve gerekse havacılığın meslek dalları konusunda öğrencileri bilgilendirecektir. Bu nedenle, projede her il için bir kişi olmak üzere gönüllü olarak görev alacak 21 pilot meslektaşımızın desteğine ve katkısına ihtiyaç bulunmaktadır. Belirlenen meslektaşlarımız belirlenen tarihlerde programın uygulanacağı illere üniformaları ile gidecek olup seyahatlerini pass veya ced biletlerle yapmaları planlanmıştır. Uçaklarda yer olmaması durumunda Free bilet kullanımı sağlanacaktır.

Tekirdağ, Bursa ve Balıkesir illerine karayolu ile seyahat edilecektir.

Erzurum, Erzincan, Kars, Kütahya ve Şırnak illerinin tarihe yapısından ötürü bir gün önceden gidilmesi gerekmektedir.

12 Ocak 2019 Pazar günü gidiş, 13 Ocak Pazartesi sabahı (saat 10-12 arası) seminer düzenlenip hediyeler verildikten sonra aynı gün öğleden sonraki uçakla dönülecektir.

Gönüllü olarak ilgili şehirlere gidebilecek üyelerimizin ebruavci@talpa.org mail adresine bilgi vermeleri rica olunur.

Sözkonusu sosyal sorumluluk Projesine ilgi gösterecek tüm meslektaşlarımıza, katkı ve destekleri  için şimdiden teşekkür ediyor, emniyetli uçuşlar diliyoruz.