TERÖRE GEÇİT VERMEYECEĞİZ!

Ülkemiz son ayların en kanlı terör saldırısını yaşadı. En güvenli, en iyi korunan yerler arasında gösterilen, Türkiye’nin en büyük giriş-çıkış kapısı olan Atatürk Havalimanına yapılan hain saldırı 41 insanı yaşamdan kopardı. Dini, milliyeti, kökeni, yaşı, sosyal statüsü ne olursa olsun kaybedilen her can insanlığın ortak acısıdır. Bizler belki dakikalar önce İstanbul’a getirdiğimiz yolcularımızı, sivil havacılık sektöründe birlikte çalıştığımız emekçi arkadaşlarımızı, ülkemizin güvenliği için çaba sarfeden güvenlik görevlilerimizi, kavuşmanın hasreti ve heyecanı ile yakınlarını karşılamaya gelen masum insanları kaybettik. Ama Türk pilotları olarak, insanlığımızı,    vicdanımızı, sorumluluğumuzu, duyarlılığımızı kaybetmemek gerektiğine inanıyoruz.
Kaygılıyız ama korkmuyoruz.  Teröre karşı dik durmanın, görevlerimizi aynı ciddiyetle yapmanın, sorumluluklarımızı yerine getirmenin bugün dünden çok daha değerli olduğuna inanıyoruz. Barış ve huzur içinde birarada yaşamak gibi temel ve basit bir beklentimiz var. Ama terörle yaşamak, teröre alışmak zorunda da değiliz. İnanıyoruz ki, herkesin görevini eksiksiz yaptığı bir ülkede terörün barınması, daha fazla kan dökmesi mümkün olmayacaktır.
Kızgınız ama duygularımızın aklımızın önüne geçmesine izin vermiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu ülkede ve ulusumuzda nereden gelirse gelsin, kimler tarafından desteklenirse desteklensin her türlü terörü önleyecek güç, irade ve kararlılık vardır.
Üzgünüz ama geleceğe umutla bakıyoruz. Yedi düvele karşı insanlık tarihinin en büyük zaferlerinden birini kazanarak bağımsız bir devlet kuran ulusumuz, bu günleri de birlik, beraberlik,  dayanışma ve eşsiz sağduyusu  ile aşacak, ülkemizin huzuruna kastedenlerin oyununu mutlaka bozacaktır.
Biz Türk pilotları olarak, ülkemizin dengesini ve dinamiklerini bozmaya, korku iklimini egemen kılmaya çalışan terör örgütlerine karşı, yurttaş sorumluluğu ile her zaman olduğundan daha fazla çalışmaya, görevlerimizi daha üst seviyede yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin çarklarının durmasına izin vermeyeceğiz. Yanlız kentlerinde değil, dağında, ovasında özgürce yaşayabileceğimiz huzurlu bir Türkiye’ye kavuşmak için daha çok çalışacağız.
Her duyarlı yurttaşın ve sorumluluk mevkiinde olanların da en az bizler kadar bu cennet vatana sahip çıkacağına, barış ve huzur içinde bir Türkiye özlemine katkı vereceğine inanıyoruz. Korkmuyoruz, sinmeyeceğiz, terörün bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz.
Bu düşüncelerle, terör örgütlerinin kalleş saldırısında yaşamını yitiren tüm insanlara Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
TALPA Yönetim Kurulu