Havacılık basını dernek merkezimizde ağırlandı

Son dönemde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TALPA Olağanüstü Genel Kurulu ve Yeşilköy’den Florya’ya taşınmamız dolayısıyla, derneğimizin çalışmalarına dikkat ve ilgi gösteren basın mensupları, 13 Eylül Perşembe günü, dernek merkezimizde düzenlenen  kahvaltılı bir sohbet toplantısıyla ağırlandı. Aynı zamanda “İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği” yöneticileri de olan çeşitli gazetelerin muhabirleri ile sivil havacılıkla ilgili yayınlar yapan internet haber portallarının köşe yazarı ve editörlerinin katıldığı toplantı, aynı gün havacılıkla ilgili haber mecralarında geniş yer buldu.
Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Pilot Özcan Ünal, Genel Koorninatör Cemal Topuzlu ve derneğin Hukuk Müşaviri Avukat Nazlı Can’ın hazır bulunduğu toplantı, basın mensuplarının pilotlarla ilgili olarak son dönemde gündemde öne çıkan konulara ilişkin soru-cevaplar şeklinde gerçekleşti.
Başkan Gürcan Mantı; basın mensuplarının soruları doğrultusunda dinlenme sürelerinin, sistem içinde kurallara uygun göründüğü halde “birikmiş yorgunluk”un risklerine yol açabilecek ölçüde pratiğe aykırı dağıtımı; yabancı pilotların istihdamında Türk pilotlarının önceliğine dönük olarak dikkate alınması gereken uluslararası emsal uygulamalar; uçuş okullarında ve üniversitelerde sürdürülen havacılık odaklı eğitimlerdeki hatalı uygulamalarla ilgili görüşlerini paylaşırken, tüm bunlara ilişkin TALPA’da yürütülen çalışmalar, gerçekleştirilmesi hedeflenen  projeler ve TALPA gündemindeki konulara ilişkin de bilgi verdi.
Görüşülen tüm konuları, derneğimizin yayın organı KOKPİT’te ayrıntılarıyla anlatacağımız toplantının öne çıkan konularından bir diğeri de Başkan Gürcan Mantı’nın, henüz 11 Eylül Çarşamba günü döndüğü; The European Cockpit Association (ECA)’ın, Başkanlar Kurulu toplantısı oldu. Mantı, Hollanda ALPA’sının (üye ülke) ev sahipliğinde, Amsterdam’da gerçekleştirilen ECA Başkanlar toplantısında alınan önemli kararlardan birinin de bir sonraki ECA toplantısının, 7 Mart 2012’de Türkiye’de TALPA ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi olduğu bilgisini verdi. Bu konuda ECA yönetiminin, İspanya ve Fransa’nın da bulunduğu üç aday ülke arasından Türkiye’yi seçtiğini belirten Mantı, gelecek yıl düzenlenecek toplantının ECA’nın Türkiye’deki ilk toplantısı olacağını ve uluslararası alanda Türk pilotları için önemli bir prestij avantajı yaratacağını belirtti.
Toplantı sonrasında yeni dernek merkezimizi basın mensuplarına tanıtan Gürcan Mantı, lokal yapımı için ayrılan binanın bahçe katının yapımı için de sponsor bir firma ile anlaştıklarını, lokal tamamlandığında, tüm üyelerin davet edileceği bir açılış yapılacağını ifade etti.